Lyckas med din takrenovering!

Hejsan, jag ska skriva om takrenovering och ge några råd och tips. Det här är förstås för den som är händig, är du inte det, skäms inte över det. Faktiskt är det väl inte så många som gör en takrenovering på egen hand, det finns firmor som är specialiserade på det, och en av dessa firmor erbjuder hjälp till alla i Nyköping och du kan klicka här för att komma till deras hemsida.

När man planerar en takrenovering är det viktigt att först gå upp på taket och kolla efter eventuella skador. Det är också viktigt att kolla efter läckage. Om du ser att det finns läckage måste du fixa det direkt eftersom annars kan skadorna bli mycket större.

När du har kollat igenom taket och eventuella mindre skador har lagats, är det dags för rengöring. Se till att alla ytor på taket är rena, från mossa och alger. Detta är viktigt för att få en jämn yta att måla på.

När alla ytor är rengjorda och torra, är det dags att börja byta ut de delar av taket som är skadade, och att se till att ha eventuella tegelpannor, takpapp eller plåt nära tillhands

När du har bytt ut alla skadade delar på taket, är det dags att gå vidare till nästa steg. Kolla att det är tätt vid skorstenen, att ingenting är löst och kan flyga iväg när det blåser och kolla även att alla ventiler sitter som de ska.

När detta är gjort, är det dags för eventuell målning. Det finns olika typer av takfärg, och vilken typ du väljer beror på materialet och ytan som skall målas. Som sagt, det är inte för den som inte är händig, så tveka aldrig att vända dig till en takfirma om du känner att det här jobbet blir lite väl svårt att göra själv!