Vårt staket behövde bytas

Vårt gamla staket var snett och vint och vi behövde helt enkelt byta ut det, och vi hittade ett företag här i Uppsala som hjälpte oss. De tog hand om allt från att ta bort det gamla staketet till att sätta upp det nya, och vi är mycket nöjda med resultatet! Vi kan nu njuta av vår trädgård igen, och vi vet att det nya staketet kommer hålla i många år framöver.

Du kanske också skulle behöva hjälp med staket? Låt oss först gå igenom olika slags staket och fördelar och nackdelar med dem. Sedan ser vi hur man enklast byter staket.

Trä – Ett populärt material. Trä är starkt, tåligt och hållbart. Det krävs dock lite underhåll med jämna mellanrum för att det ska se fint ut och hålla i många år. Plast – Plast är ett billigare alternativ till trä, och det kräver minimalt med underhåll. Dessutom är det lättare att sätta upp ett i plast själv, eftersom du inte behöver borra eller skruva. Nackdelen är att det inte alltid ser lika elegant ut som trä, och det kan vara lite klumpigt att se på. Betong – Betong är tungt och tåligt, och kräver minimalt med underhåll. Det är dessutom en bra idé om du har små barn eller husdjur, eftersom det är svårt att ta sig in eller ut från din trädgård med ett betongstaket runt den. Det finns dock nackdelar – det är tungt och klumpigt att sätta upp, och det tar lång tid för betongen att stelna ordentligt.

Metall – Metall är en mycket populär typ, eftersom det ser elegant ut och är tåligt och hållbart. Det går dock lätt att rosta, så det krävs lite mer underhåll än andra typer. Dessutom kan det vara lite kallt och hårt att ta på, så det är inte alltid den mest bekväma typen.